{myadvertisements[zone_3]}
discovery2
الحيــــــــــاه رحــــــــــــــله
    
المشاركات: 882
الانضمام: Mar 2006
|
طلب رايى ومشوره
Arrayأعلنت دار الإفتاء المصرية أول أمس الاثنين إباحة زواج المسيار في مصر بشرط موافقة رئيس الجمهورية أو ولي الأمر.
وقد أصدر مركز البحوث الشرعية التابع لدار الإفتاء فتوي تبيح هذا النوع من الزواج الذي عرفته مجتمعات خليجية وثار بشأنه جدل كبير بين الفقهاء بين مبيح ومحرم، وأكدت الفتوي أنه صحيح وجائز إذا استوفي الشروط التي نصت عليها أحكام الشريعة الإسلامية ، بحسب ما نشرت جريدة "الدستور" المصرية في عددها الصادر أمس الثلاثاء.
وأشارت الفتوي المفاجئة إلي أن تنازل المرأة عن حقها في المبيت والنفقة لا يبطل عقد الزواج لأن تنازلها عن حقوقها المادية هو اختيار حر لها لا يتعلق بأي فرد آخر
http://www.arabianbusiness.com/arabic/552014[/quote]
يجرب جواز المسيار ٧ سنين
لو لقي نفسه مستريح ومحصلش مشاكل في حياته الزوجيه و الاسريه والمهنيه يكمله
مستريحوش يبقي عرف قيمه مراته ام عياله و خد التجربه و خلاص
|
|
05-07-2009, 02:22 AM |
|
{myadvertisements[zone_3]}
{myadvertisements[zone_3]}
{myadvertisements[zone_3]}
عاشق الكلمه
فل من الفلول
    
المشاركات: 6,017
الانضمام: May 2007
|
طلب رايى ومشوره
Array
مظبوط كلامك جدًا يارعاك الله ..
ارى بعدم نجاح هذا المشروع المحتم عليه بالفشل قبل ربما ان يبدأ ..
لماذا نتزوج من لانحب ثم نصدم بالواقع ونبحث عن حب آخر , وراحة اخرى , بعد ان يقع المحذور وننجب أطفال يجب علينا مراعاتهم ؟!
الا يكفينا حبنا لاولادنا , لماذا لانعتبره سببًا كافيًا لاستمرار الزواج الاول ؟ اين اذن التضحية وغريزة حب الابناء؟
[/quote]
وانت كلامك مش مظبوط جدا يا رعاك الله :D
اللى ع البر دايما عوام
الظاهر ان هستخدم قاموس الامثال الشعبيه هنا :D
شوف ياعزيزى : حب الابناء شىء والحب العاطفى بين العشاق والازواج شىء اخر تماما , وهذا لا يغنى عن ذاك , وياما اتنين حبوا بعض واتجوزوا وانفصلوا لان احدهم لا ينجب , وياما اتنين محبوش بعض واتجوزوا وانجبوا وانفصلوا علشان مفيش بينهم حب .
وجهه نظرى ان رعايه الابناء من الزوجه الاولى لا يتعارض ابدا مع الزواج من اخرى , وخصوصا لو استطاع الزوج اقناع الاولى بالبقاء معه , ففى تلك الحاله الابناء مش هيتشردوا او يتشتتوا بين بيتين , ستظل الام مع اطفالها فى سكنها وغياب الاب عنهم سيكون غير ملحوظ لانهم سيرونه يوما بعد يوم , ولو حث شىء طارىء سيكون فى وسطهم فى خلال نصف ساعه بمجرد علمه من خلال اتصال تليفونى .
حب الابناء لا يمكن ابدا يكون عقبه فى سعاده اهاليهم , انا ممكن اضحى بحياتى من اجل ابنى بانى اتبرع له بكليتى او فص من الكبد , يعنى فى حاله الضروره والخطوره القصوى , لكن هذا الحب ميخلنيش اضحى بسعادتى وراحه بالى لمجرد احتمال ان ابنى يزعل او لا , لا مؤاخذه ده كلام فارغ .
ومش الراجل بس اللى بيفكر كده , ايضا الزوجات , فلو حدث انفصال عاطفى اوطلاق بين الزوجه وزوجها , فهى ايضا تبحث عن رجل يستطيع انه يقدرها ويفهمها ويصونها ويراعى ربنا فيها , حتى ولو كان معها اولاد من الزواج الاول , فكل ما تحرص عليه هو الدقه فى اختيار رجل محترم يقدر يراعيها ويراعى ظروفها ويضعها هى وابنائها بين عينيه .
احنا المسلمين اللى بيخافوا من ربنا منقدرش نعمل كل كام يوم حمامه ع الطاير بره , ففضلا عن انها بتبقى حمامه ماسخه وملهاش طعم لانها تفتقد للمشاعر والاحاسيس والحب وبتشعر انك خاين وبتعمل جريمه , كمان واحد زى حالاتى بيشوف انها سلف ودين , وزى ما بيحط قلمه فى دوايه غيره فهذا الغير هيحط قلمه فى دوايته , وزى ما النهارده باخد بكره هيتاخد منى , فطالما ان شريعتنا اوجدت الحل فلماذا لا نستخدمه عند الحاجه له؟؟
انا عاوز رأيى يخالف رأييى واقتنع بيه , علشان لما اقدم نصيحه اقدمها وانا ضميرى مرتاح , لان تجربتى طاغيه على تفكيرى ورأييى .
(f)
|
|
05-07-2009, 05:25 AM |
|
{myadvertisements[zone_3]}
عاشق الكلمه
فل من الفلول
    
المشاركات: 6,017
الانضمام: May 2007
|
طلب رايى ومشوره
Array
بس يا عاشق .. اللي بتجوز 2 بتصير عينه ترف على الثالثة ..وبعدين الرابعة ..
[/quote]
ده يبقى بنى ادم عينه فارغه , واللى عينه فارغه مش هيكتفى بالاربعه , هيبقى معاه اربعه وبيهلس بره كمان .
لكن الصنف ده مش قضيتنا , احنا بنتكلم عن واحد متزوج وعنده اولاد وبيحب واحده وهى بتحبه , فما المانع من زواجه منها طالما ان زوجته الاولى مقدرتش تحتويه وتخليه يحبها وتغنيه عن اى امرأه اخرى؟؟
Array
وشو عرفك ..يمكن لما تتجوز رقم 2 هاتصير حياتك قبل ما تتجوزها جنة بالمقارنة بالجيزة التانية ..
[/quote]
ده شىء فى علم الغيب , والكلام ده برضو يصلح انه يتقال على الزواج الاول , ممكن حياه العزوبيه تكون جنه مقارنه بالحياه الزوجيه .
Array
هذا طبعا عدا انه فلوسك مش هاتبقى فلوسك ..هاتحاشرك عليها 2 نساء والاطفال ..
[/quote]
مهو اللى مخلينى انا شخصيا لم اقدم على تلك الخطوه حتى الان هو حكايه الفلوس دى :D لكن حاليا بعمل شويه حاجات كده علشان البليه تلعب والفلوس تزيد , واول ما ربنا يدينى هقل بأصلى معاها واتجوز على طول , علشان كده دايما بقول ان الفقر للى زييى حشمه :lol:
لكن صاحبى معندوش مشكله من الناحيه دى , يعنى السكن الجديد ومصاريف الزواج وكل ده متوفر عند الطرف الاخر .
Array
مرات يمكن لازم الواحد يرضى بنصيبه مهما كان ..لانه بيظله اهون من اي خطر قادم (f)(f)
[/quote]
والله يا اختى هى وجهات نظر
:98:
|
|
05-07-2009, 05:45 AM |
|
{myadvertisements[zone_3]}
{myadvertisements[zone_3]}
{myadvertisements[zone_3]}
عاشق الكلمه
فل من الفلول
    
المشاركات: 6,017
الانضمام: May 2007
|
طلب رايى ومشوره
Array
والأول في المقدرة على الخروج على النص هو الرجل بالتأكيد ، فالدين في صالحه ، والمجتمع مسامحه ، وحتى الحرية تحبه أكثر ..
[/quote]
اختلف معكى فقط فى تلك النقطه :
انا شخصيا من نوعيه الرجال اللى بيقدروا المرأه جدا ويكنون لها عظيم الاحترام , فالمرأه هى امى واختى وحبيبتى , وارى ان لها من الحقوق وعليها من الواجبات مثل الرجل تماما , ولو ان زوجتى شخصيا طلبت الانفصال لاجبتها اليه فورا قبل ان يكون خلعا , واحتراما لرغبتها فى عدم استمرارها معى .
الدين فى صالح الطرفين , والمجتمع لا دخل له بالشئون الشخصيه , والحريه تحب الجميع ويحبها الجميع .
لكنى ارى ان عاطفه الامومه هى ما تجعل المرأه تتنازل برغبتها من اجل ابنائها , وتفضل البقاء مع زوجها بعد زواجه من اخرى عن الانفصال , لكنه تنازل بعد فوات الاوان , فلو انها تنازلت منذ البدايه وابتعدت عن تصلب الرأيى ونشفان الدماغ والاعتراف بالخطأ عند حدوثه واستطاعت بهذا التنازل احتواء زوجها وغمره بمشاعر دافئه واحاسيس جياشه فلا اعتقد انه سيلتفت الى غيرها ابدا .
|
|
05-07-2009, 06:49 AM |
|
{myadvertisements[zone_3]}
{myadvertisements[zone_3]}
|